Sport/Voetbal
1134632569
Voetbal

Málaga-trainer Sánchez ontslagen vanwege expliciete video

Victor Sánchez

Victor Sánchez

Trainer Victor Sánchez is door de Spaanse voetbalclub Málaga ontslagen als gevolg van een expliciete video van hem, die onlangs opdook op de sociale media.

Victor Sánchez

Victor Sánchez

Sánchez werd begin deze week daarom al op non-actief gezet. Omdat de gesprekken om tot een „vriendelijke oplossing” te komen niets opleverden, besloot Málaga om de 43-jarige coach te ontslaan.

Volgens de leiding van Málaga heeft de video de club teveel problemen bezorgd om verder te gaan met de trainer. De club, die in 2013 nog de kwartfinales van de Champions League haalde, staat op het tweede niveau in Spanje maar net boven de degradatiestreep.

De gelekte video van Sánchez, waarop te zien is hoe hij in kleding van de club zijn geslachtsdeel toont, werd verspreid via social media. „Ik wil jullie informeren dat ik het slachtoffer ben van een misdaad en word afgeperst”, zegt de trainer. De politie heeft de zaak in onderzoek. Deze week werd een 41-jarige man opgepakt omdat hij de video zou hebben verspreid, maar hij mocht na verhoor weer naar huis.