Sport/Voetbal
1135748107
Voetbal

Ajax-directeur Overmars: kans op terugkeer Suárez klein

Luis Suárez

Luis Suárez

Marc Overmars rekent er niet op dat Luis Suárez komend seizoen weer het shirt van Ajax draagt. „We hebben wel contact gehad”, zei de directeur voetbalzaken in de rust van het oefenduel met Hertha BSC. „Maar we hebben met zo veel spelers contact. Oud-Ajacieden bijvoorbeeld. Dat is logisch. Die contacten moet je onderhouden.”

Luis Suárez

Luis Suárez

Suárez mag vertrekken bij FC Barcelona, zo meldden veel Spaanse media afgelopen week. Overmars weet dat de 33-jarige Uruguayaan een vorstelijk loon geniet bij de nieuwe club van trainer Ronald Koeman. En hij kan ongetwijfeld bij andere clubs als Ajax aan de slag.

„Ik hoef eigenlijk niets te doen, want onze spits doet het ook aardig”, verwees Overmars op kanaal 14 van Ziggo naar Zakaria Labyad. „Het is mooi om te zien hoe spelers in de voorbereiding hun kans pakken. Zoals Labyad nu, na zijn zware knieblessure. Hetzelfde geldt voor Edson Alvarez op het middenveld.”

Vorige week vertelde Erik ten Hag al dat de komst van Suárez geen groot thema is nog. „Maar als hij wil, dan is hij uiteraard altijd welkom.”