Nieuws/Sport
113602
Sport

Kaarten PEC in trek: 'Ik ben bang dat het Feyenoord-fans waren…'

PEC Zwolle-trainer Ron Jans.

PEC Zwolle-trainer Ron Jans.

ZWOLLE - Ron Jans merkt dat het duel met Feyenoord extreem leeft in Zwolle. Zo erg, dat hij het bijna verdacht vindt.

PEC Zwolle-trainer Ron Jans.

PEC Zwolle-trainer Ron Jans.

De publieke tribunes zijn al wekenlang uitverkocht en de coach kent de beelden uit andere stadions, waar plukken Rotterdamse supporters massaal opveren bij elke goal van de koploper.

Met als toppunt in Heerenveen, waar dat met honderden aanhangers tegelijk gebeurde die niets van de zinderende titelstrijd willen missen. „Hier zit gewoon een geweldige wedstrijd aan te komen”, zegt Jans. „Weken geleden kwam ik aan bij het stadion en ik dacht ’hé, er staat al een hele rij voor het loket’. Toen al stonden er zo veel mensen om kaartjes te kopen. Ik ben bang dat het Feyenoord-supporters waren…”

De coach zegt het met een dikke knipoog. Hij weet heel goed dat zijn club alle maatregelen heeft getroffen om het fenomeen zoveel mogelijk te voorkomen. „Alles wordt gescreend”, zegt een woordvoerder van de club, die stelt dat niet alleen het verhandelen van seizoenkaarten in de gaten wordt gehouden. „We kunnen heel goed zien welke mensen er ineens eenmalig een kaart kopen op hun clubkaart en we hebben goed in beeld waar onze kopers allemaal vandaan komen.”