Nieuws/Sport
113608
Sport

’Feyenoord uit systeem van Eagles’

Maaskant: 'Ik zit veel op de praatstoel'

Robert Maaskant

Robert Maaskant

DEVENTER - Een nederlaag bij Feyenoord was ingecalculeerd door Go Ahead Eagles, maar met een blamerende 8-0 maakte de hekkensluiter van de Eredivisie het wel erg bont. Trainer Robert Maaskant deed er de afgelopen dagen alles aan om die zwarte avond in De Kuip zo snel mogelijk te vergeten.

Robert Maaskant

Robert Maaskant

„We zijn in het bos gaan uitlopen, hebben de beelden bekeken en zijn daarna direct overgegaan op de analyse van Heracles. Die wedstrijd tegen Feyenoord was snel uit ons systeem”, aldus Maaskant, die de formatie uit Almelo vanavond treft in de eigen Adelaarshorst. „Ik zit veel op de praatstoel en bespreek veel met de jongens, zit er kort op. Niemand mag verslappen.”

Tot overmaat van ramp zag Go Ahead concurrent Roda tijdens de midweekse speelronde drie punten pakken ondanks legio kansen voor tegenstander PEC. „Maar zo zullen andere ploegen ook naar ons gekeken hebben, toen wij met 2-1 wonnen bij FC Twente. Het is heel simpel, wij moeten zes punten meer halen dan onze concurrenten. Dat is nog steeds zo. We horen bij de onderste vier, maar we zijn zeker niet minder dan die andere drie.”