Sport/Darts
11385
Darts

Van Gerwen na uniek record:

'Wat ik dit jaar heb laten zien is fenomenaal'

Michael van Gerwen op archiefbeeld

Michael van Gerwen op archiefbeeld

"Wat ik dit jaar heb laten zien is fenomenaal. Ik ben echt trots op mezelf, omdat niemand zoveel toernooien heeft gewonnen", aldus Michael van Gerwen op de website van dartsbond PDC. De Brabantse darter behaalde zondagavond zijn 25e toernooizege van dit jaar door, net als vorig jaar, het Players Championship op zijn naam te schrijven. Van Gerwen won in een eenzijdige finale in Minehead met 11-3 van de Engelsman Dave Chisnall. 

Michael van Gerwen op archiefbeeld

Michael van Gerwen op archiefbeeld

De zege betekent dat Van Gerwen nu het wereldrecord aantal eindzeges in één jaar alleen in handen heeft. Aanvankelijk deelde hij de mijlpaal nog met dartslegende Phil Taylor (24 titels in 2008 en 2009).

"Het is een geweldig gevoel en ik ben een gelukkig man", aldus Van Gerwen. "Het was niet gemakkelijk voor mij vandaag en ik moest flink aan de bak. Maar ik ben erg blij dat ik de beker weer heb gewonnen." In de halve finale was Van Gerwen nog ontsnapt aan een zeldzame nederlaag. De Brabander knokte zich tegen de Engelsman Darren Webster terug van een achterstand van 6-0 en won uiteindelijk toch met 11-8.