Nieuws/Sport
113924
Sport

Boessen opvolger Vloet bij FC Den Bosch

Wil Boessen in 2011

Wil Boessen in 2011

DEN BOSCH - Wil Boessen volgt na dit seizoen Wiljan Vloet op als trainer van FC Den Bosch. Dat maakte de club uit de Jupiler League zaterdag bekend. Vloet kondigde begin maart zijn afscheid als trainer aan. Hij wordt manager voetbalzaken bij de Bossche club, die momenteel dertiende staat. Boessen tekende een contract voor een jaar met een optie voor nog een jaar.

Wil Boessen in 2011

Wil Boessen in 2011

Boessen (52) werd een kleine twee jaar geleden ontslagen bij FC Oss, hoewel hij met de ploeg een periodetitel had behaald. Daarna was hij actief als trainer in Thailand. De Limburger had er, voordat hij trainer werd, een lange loopbaan als profvoetballer opzitten. Hij speelde voor Fortuna Sittard, SVV, De Graafschap, opnieuw Fortuna Sittard en Helmond Sport. Als trainer was hij verder actief voor VVV-Venlo en Fortuna Sittard.

,,Wil loopt al lange tijd mee in de voetballerij en is zeer ervaren. We zijn er van overtuigd dat hij met zijn kennis en ervaring past bij onze club en in staat is om onze talentvolle spelersgroep beter te maken en verder te brengen'', liet algemeen directeur Bert Wernke optekenen.