Nieuws/Sport
11400
Sport

FC Utrecht-aanvallers in Elftal van de Week

Elftal van de Week

Elftal van de Week

FC Utrecht beschikt volgens oud-spits Michael Mols over een aanvalstrio waar de Eredivisieclubs serieus rekening mee moeten houden. Nacer Barazite, Sébastien Haller en Richairo Zivkovic lieten in de thuiswedstrijd tegen Feyenoord (3-3) een goede indruk achter op de voormalig Oranje-international. „Dit is een sterk trio, waar nog veel muziek in zit”, aldus de rapporteur voor het Voetballer van het Jaar-klassement. Barazite en Haller staan dan ook in het het Elftal van de Week. 

Elftal van de Week

Elftal van de Week

De 26-jarige Barazite, die werd beloond met een 8, was volgens Mols de beste man op het veld. „Hij was bij de meeste aanvallen betrokken en als je hem ziet voetballen is dat een lust voor het oog. Barazite is technisch heel vaardig en het lijkt hem allemaal geen moeite te kosten”, vertelt de oud-speler van onder meer Ajax, FC Utrecht en Feyenoord.

Haller, die de afgelopen drie wedstrijden droog stond, was tegen Feyenoord tweemaal trefzeker en kon rekenen op een 7,5. „Dat cijfer dankt hij aan zijn goals, maar ook omdat hij voorin een aanspeelpunt was. Dat gaf FC Utrecht soms even lucht.”

Mols ziet Haller als een meevoetballende spits. „Want hij is sterk in de combinatie en technisch begaafd. Wel vind ik dat hij soms iets te veel tijd nodig heeft en dat het echte gif om te scoren soms nog ontbreekt. Verder is het een complete spits, die kopsterk is en koelbloedig”, aldus Mols.