Sport/Voetbal
1140231154
Voetbal

Speciaal biertje voor elke doelman tegen wie Lionel Messi scoorde

Alle keepers die in hun carrière een doelpunt van Lionel Messi moesten incasseren, hebben een gepersonaliseerd bierflesje ontvangen. De brouwer van het biermerk Budweiser liet flesjes maken met daarop de nummers 1 tot en met 644, ter ere van het record dat Messi deze week op zijn naam zette.

De 33-jarige Argentijn maakte dinsdag tegen Real Valladolid (0-3) zijn 644e doelpunt voor FC Barcelona. Daarmee overtrof hij de Braziliaanse legende Pelé, die in zijn carrière 643 goals maakte voor Santos.

Messi werd in 2000 opgenomen in de jeugdopleiding van FC Barcelona. Vier jaar later, op 17-jarige leeftijd, debuteerde de Argentijnse dribbelaar in de hoofdmacht. Vele doelpunten en prijzen volgden. Alle 160 keepers die één of meerdere treffers van Messi moesten incasseren, ontvingen deze week van Budweiser een aandenken. Zo kreeg Jan Oblak, de keeper van Atlético Madrid, tien biertjes thuisbezorgd omdat hij tien keer werd gepasseerd door Messi. Juventus-routinier Gianluigi Buffon ontving twee flesjes van het ’Messi-bier’, met daarop de nummers 514 en 515.

„In deze sport is geen enkel doelpunt makkelijk. De eerste niet en de 644e ook niet”, aldus Messi, die pas in 2017 voor het eerst Buffon wist te passeren. Hij deed dat toen wel gelijk twee keer in één wedstrijd.