Sport/Autosport
1140556449
Autosport

Braziliaanse coureur bezorgt Nederlands team titel in Formule 2

Felipe Drugovich viert de titel in F2.

Felipe Drugovich viert de titel in F2.

MONZA - De Braziliaanse autocoureur Felipe Drugovich heeft zijn Nederlandse team MP Motorsport de titel bezorgd in de Formule 2. De 22-jarige Drugovich verzekerde zich tijdens de sprintrace op Monza van de titel in het voorportaal van de Formule 1. De Braziliaan viel weliswaar kort na de start uit vanwege een gebroken wielophanging, maar zag vanuit de pits dat zijn concurrent Théo Pourchaire niet verder kwam dan de zeventiende plaats.

Felipe Drugovich viert de titel in F2.

Felipe Drugovich viert de titel in F2.

De Fransman had in ieder geval bij de eerste zes moeten eindigen om Drugovich nog van de titel af te kunnen houden. Pourchaire startte vanaf de veertiende plek en maakte in zijn opmars naar voren een fout, waardoor hij weer terugviel.

Jüri Vips uit Estland won de sprintrace in Italië. De Nederlander Richard Verschoor eindigde op de vijfde plaats. Vorige week werd Verschoor (21) nog tweede tijdens de hoofdrace in Zandvoort, achter Drugovich. Zondag is de hoofdrace op Monza. De Formule 2-coureurs sluiten hun seizoen in november af in Abu Dhabi.

Opvolger van Piastri

Drugovich volgt Oscar Piastri op als kampioen in de Formule 2. De Australiër debuteert volgend jaar bij McLaren in de Formule 1. Nyck de Vries pakte in 2019 de titel in de talentenklasse. Onder anderen Lewis Hamilton, Pierre Gasly, Charles Leclerc, George Russell en Mick Schumacher werden kampioen in de Formule 2 voordat ze doorstootten naar de Formule 1.

Het in 1995 opgerichte MP Motorsport, gevestigd in het Zuid-Hollandse dorp Westmaas, doet ook mee aan de Formule 3 en Formule 4. „De geweldige prestatie van Felipe is de kroon op ons werk en een passende beloning voor de strategische keuzes die we enkele jaren hebben genomen”, aldus Henk de Jong, die in 2005 eigenaar van MP Motorsport werd. „De structuur van onze talentenladder zit stevig in elkaar: in elke klasse waarin we uitkomen, doen we vooraan mee. Onze nieuwe slogan ’Accelerating Talent’ maken we meer dan waar. Maar ondanks de groei die het team in de afgelopen 27 jaar heeft doorgemaakt, zijn we in vele opzichten hetzelfde gebleven. De familiesfeer van toen is er nog steeds: bij MP is het altijd gezellig. Het is de sfeer waarin Felipe kon gedijen en het beste uit zichzelf kon halen.”