Sport/Autosport
11411
Autosport

Ricciardo: 'Had ik het maar zoals Verstappen gedaan'

Daniel Ricciardo en Max Verstappen.

Daniel Ricciardo en Max Verstappen.

Daniel Ricciardo startte de laatste Grand Prix van 2016 vóór teamgenoot Max Verstappen, maar finishte áchter de Nederlander. En daar baalde 'ie van.

Daniel Ricciardo en Max Verstappen.

Daniel Ricciardo en Max Verstappen.

"De supersoft-band waarop we allebei startten was goed, daarop konden we langer doorrijden dan de andere coureurs op ultrasoft", verklaarde Australiër, die als vijfde aan de finish kwam in Abu Dhabi.

Verstappen werd ondanks een spin in de eerste bocht vierde, achter de Mercedessen van Lewis Hamilton en wereldkampioen Nico Rosberg en Ferrari-coureur Sebastian Vettel.

Duurzaam

Ricciardo: "Ik had langer moeten doorrijden op die duurzamere supersoft en maar één pitstop moeten maken. Dat pakte immers beter uit voor Max. Mijn strategie was alleen goed geweest als ik voor de beide Ferrari's was gebleven. Nu lukte dat niet."

Wel kijkt de 27-jarige rijder tevreden terug op het hele seizoen, waarin hij als derde is geëindigd achter Rosberg en Hamilton: "Ik ben superblij. Er waren veel hoogte- en dieptepunten, veel podiumplekken en punten. In 2014 won ik meer, maar dit jaar heb ik meer punten gepakt. Dus ik ben er erg blij mee."