Nieuws/Sport
11432
Sport

'Slechtste wedstrijd van Barcelona onder mijn leiding'

Luis Enrique

Luis Enrique

Volgens Luis Enrique was de 1-1 tegen Real Sociedad de slechtste wedstrijd van Barcelona sinds hij daaraan het roer staat.  "Dit is de eerste keer dat ik een ploeg zie die ons de baas is",  aldus Enrique die sinds 2014 trainer is bij de Catalaanse topploeg. "Als we naar het resultaat kijken, dan is dat het beste van dit seizoen. De tegenstander was veruit superieur."

Luis Enrique

Luis Enrique

"Het wordt heel moeilijk om weer kampioen te worden als we zo blijven voetballen'', zei verdediger Gerard Piqué. "Als speler van Barcelona heb ik dit niet vaak gezegd, maar we mogen echt blij zijn met een punt. Bijna alles ging fout bij ons.'' 

Willian José bracht Sociedad in de 53e minuut op voorsprong. Na een fraaie individuele actie van Neymar schoot Lionel Messi Barcelona na een uur spelen langszij. Sociedad was daarna enkele keren het dichtst bij de winnende treffer (zo leek een bal de doellijn te zijn gepasseerd), maar die bleef Barcelona bespaard.

Barcelona gaat zaterdag de topper tegen Real Madrid in met zes punten achterstand op de koploper. Barcelona deelt de tweede plaats nu met Sevilla, dat ook op zes punten van de 'Koninklijke' staat maar een minder goed doelsaldo heeft.