Sport/Wielrennen
1143429331
Wielrennen

Mathieu van der Poel doet definitief mee aan wegwedstrijd WK

Mathieu van der Poel

Mathieu van der Poel

Mathieu van der Poel rijdt definitief zondag de wegwedstrijd van het WK wielrennen in Vlaanderen. Dat heeft de Brabander aangegeven bij bondscoach Koos Moerenhout.

Mathieu van der Poel

Mathieu van der Poel

Die is uiteraard blij met het groene licht van Van der Poel.

„Mathieu heeft niet de ideale aanloop naar dit WK gehad, maar hij geeft zeker een extra dimensie aan onze wegploeg, het vergroot onze kansen op succes dat hij meedoet. Hij is vermoedelijk niet de uitgesproken favoriet vanwege zijn fysieke problemen in de aanloop naar dit WK, maar hij zal zeker een renner zijn waar naar gekeken wordt. Ik ben blij dat hij van start gaat.”

Moerenhout was uiteraard verheugd over de toezegging van Van der Poel. „Het is een bericht waar ook ik op zat te wachten. Het is mooi voor ons en mooi voor het evenement. Een ding is zeker: zijn voorbereiding is niet perfect geweest. Maar het feit dat hij meedoet zegt wel iets. Mathieu zou niet starten als hij geen kansen zag. En zijn aanwezigheid geeft onze ploeg bovendien een ’boost’. We worden ook in de breedte sterker en kunnen in de finale meerdere kaarten uitspelen.”

Van der Poel reed vorige week zondag in de Antwerp Port Epic zijn eerste wedstrijd na het uitvallen in de olympische mountainbikewedstrijd en won meteen. De kopman van Alpecin-Fenix zegde wegens rugklachten af voor de WK mountainbike en de Benelux Tour.

Het wordt de tweede keer dat Van der Poel deelneemt aan een WK bij de eliterenners. Twee jaar geleden in Yorkshire leek hij op weg naar de titel, maar viel hij door een ’hongerklop’ in volle finale ver terug. Als junior veroverde hij in 2013 in Florence de wereldtitel. Bij de beloften nam hij slechts eenmaal deel: 10e in 2014. Als veldrijder werd hij inmiddels vier keer wereldkampioen.