Sport/Voetbal
1146627197
Voetbal

Voetballeven lacht middenvelder Ajax toe

Edson Alvarez: ’Vaak langer op club om in mezelf te investeren’

Edson Alvarez kopt Ajax op voorsprong tegen FC Groningen.

Edson Alvarez kopt Ajax op voorsprong tegen FC Groningen.

AMSTERDAM - Na het duel met FC Groningen (3-0) kreeg Edson Alvarez terecht de complimenten van zijn trainer Erik ten Hag. De Mexicaan was defensief van grote waarde, liet zien aan de bal steeds comfortabeler te zijn en brak het stroeve duel open met een rake kopbal. Na enkele gitzwarte maanden, waarin Alvarez niet in de plannen van Ten Hag voorkwam, lacht het voetballeven hem al geruime tijd toe.

Edson Alvarez kopt Ajax op voorsprong tegen FC Groningen.

Edson Alvarez kopt Ajax op voorsprong tegen FC Groningen.

Het was ook de reden waarom de middenvelder een lucratieve transfer naar Stade Rennes aan zich voorbij liet gaan. „Ik ben heel blij dat ik bij Ajax ben gebleven. Dat wist ik al vrij snel, omdat ik Champions League wil spelen. En ik weet dat het hier kan. Ik sta achter mijn beslissing en weet dat het de juiste is geweest”, zegt Alvarez, die beaamt dat hij het zwaar heeft gehad.

"Ik ben heel blij dat ik ben gebleven"

„Toch ben ik altijd blij geweest dat ik deel uitmaak van Ajax. Ik ben ook dezelfde jongen als voorheen, maar het is op dit moment allemaal wel iets makkelijker. Ik speel en heb ook meer balans in mijn leven, omdat mijn familie hier is.”

Ten Hag wijt de grote progressie die Alvarez maakt echter vooral aan de extra trainingen die hij van de specialisten Gerald Vanenburg en Richard Witschge krijgt. Iets wat de speler zelf onderschrijft. „Ik weet heel goed wat ik nog moet verbeteren en werk daar hard aan. Vaak blijf ik langer op de club om in mezelf te investeren. Dat het zich nu uitbetaalt, maakt me blij.”

Vooral in zijn oriëntatie en comfort aan de bal maakt Alvarez stappen. „Aan de bal gaat het beter, maar dat is wel een punt waaraan ik moet blijven werken. Na elke training krijg ik vijf tot tien minuten op hoge snelheid ballen aangespeeld. Daardoor moet ik wendbaarder worden en sneller handelen.”

Hoewel hij tegenwoordig als een van de eersten op het wedstrijdformulier staat, claimt hij zijn basisplaats niet. „Dat zou ik arrogant vinden. Maar ik kom elke dag naar de training alsof het de eerste keer is en doe er alles aan om beter te worden.”