Nieuws/Sport
1146943964
Sport

Sport kort: Vrouwentak Arsenal beboet voor discriminatie

In de rubriek Sport Kort besteedt Telesport aandacht aan het dagelijkse nieuws. Deze rubriek wordt gedurende de dag continu ververst met het laatste nieuws en de prestaties van onze landgenoten bij diverse sportevenementen.

Blijf zo altijd op de hoogte van al het sportnieuws. Voor het voetbal-, tennis-, schaats-, autosport-, wieler- en dartnieuws hebben we op onze website speciale pagina’s ingericht, waarop de belangrijkste zaken in deze sporten worden uitgelicht. In deze rubriek Sport Kort komen hoofdzakelijk de overige berichten aan bod.

Motorsport: Bendsneyder en Van der Mark weer aan de bak op TT-circuit

19.12 uur: De motorcoureurs Bo Bendsneyder en Michael van der Mark hebben voor het eerst sinds de uitbraak van het coronavirus rondjes mogen rijden op het TT Circuit in Assen. Ook het jonge talent Zonta van den Goorbergh was uitgenodigd voor de eerste echte trainingsdag.

Bendsneyder en Van der Mark zijn de vaandeldragers van het Nederlandse wegracen. Eerstgenoemde komt uit in de Moto2, Van der Mark rijdt in het WK Superbike. Bendsneyder had genoten, zei hij. „Het was heerlijk om weer te kunnen rijden, na bijna drie maanden. Het was even wennen, maar na een paar rondjes was het als vanouds en zat ik op mijn gewone rondetijden. Met Michael van der Mark heb ik er een leuk gevecht van kunnen maken.”

Voetbal: Vrouwenafdeling Arsenal beboet voor discriminatie

19.01 uur: De vrouwenafdeling van de Londense voetbalclub Arsenal moet een boete van 50.000 pond (omgerekend 56.000 euro) betalen wegens discriminatie. De Engelse voetbalbond FA vindt dat de club in 2014 onterecht een jeugdcoach heeft ontslagen die zelf naar buiten bracht dat hij een vorm van autisme hard.

Robin Carpenter, die de meisjes onder 15 onder zijn hoede had, won in 2015 al het arbeidsgeschil. Hij kreeg ruim 17.000 pond als compensatie voor zijn oneerlijke ontslag. De conclusie was dat Arsenal de coach vanwege zijn handicap onredelijk had behandeld.

De FA legde nu alsnog een boete op en besliste ook dat de stafleden van de club die destijds betrokken waren bij de zaak van Carpenter een educatieprogramma moeten volgen.

De competitie in de hoogste twee Engelse vrouwenprofdivisies is definitief beëindigd vanwege de coronacrisis. Bij Arsenal spelen Vivianne Miedema, Daniëlle van de Donk en Jill Roord.

Voetbal: Opoku vertrekt na vijf seizoenen bij VVV-Venlo

18.43 uur: Johnatan Opoku vertrekt na vijf seizoenen bij VVV-Venlo. De 30-jarige aanvaller is zich aan het beraden over de volgende stap in zijn carrière, laat de Limburgse eredivisieclub weten.

Opoku kwam in juli 2015 over van FC Oss. Hij speelde eerst twee seizoenen met VVV in de Jupiler League en vierde in het seizoen 2016/2017 het kampioenschap. Hij had dat seizoen een belangrijk aandeel in de titel met 11 doelpunten en 9 assists in 27 wedstrijden.

Opoku kwam daarna drie seizoenen uit in de eredivisie met de Venlonaren. Het afgelopen seizoen scoorde hij 6 keer in 19 competitiewedstrijden. In totaal droeg hij in 134 officiële wedstrijden het shirt van VVV.

VVV-Venlo nam dinsdag al afscheid van zeven spelers. Peter van Ooijen, Lee Cattermole, Haji Wright, Jerome Sinclair, John Yeboah, Thomas Bruns en Oussama Darfalou vertrekken eveneens uit Venlo.

Motorsport: Miller maakt promotie naar fabrieksteam Ducati

15.33 uur: Jack Miller komt volgend jaar in de MotoGP uit voor het fabrieksteam van Ducati. De Australische coureur heeft een eenjarig contract getekend met de optie voor een extra jaar.

De 25-jarige Miller, in 2016 winnaar van de TT van Assen, werd vorig seizoen namens Pramac Racing Team achtste en veroverde vijf podiumplekken. Pramac Racing Team is het tweede team van Ducati.

Het is nog niet bekend wie naast Miller de tweede coureur wordt bij het fabrieksteam van Ducati.

Handbal: BENE-League in handbal vier jaar langer door

13.12 uur: De Nederlands en Belgische handbalbonden hebben besloten vier jaar langer door te gaan met de BENE-League. De competitie bestaat komend seizoen uit elf clubs, omdat Houten besloot terug te keren naar de eredivisie. In het seizoen 2021-2022 zal Nederland weer zes clubs afvaardigen.

Volgens het Nederlands Handbal Verbond was de toekomst van de competitie met de beste ploegen van Nederland en België allerminst zeker. „Die heeft zeker onder druk gestaan, mede door de coronacrisis. Het afgelopen seizoen werd niet afgemaakt, maar in het einde van het seizoen wordt de clubkas het meest gespekt”, zei Bastiaan Bunnik namens de bond.

„Maar de clubs hebben toch hun vertrouwen uitgesproken in de competitie, een van de weinige competities met teams uit meerdere landen die al jarenlang standhoudt. De afgelopen jaren is het niveau van het Nederlands mannenhandbal aantoonbaar verbeterd.”

De bonden hebben de ambitie de competitie uit te laten groeien tot een „kwalitatieve opleidingscompetitie” met als doel onder meer internationals op te leiden. Er liggen plannen om ook een maximum aantal buitenlandse spelers op te stellen.

De BENE-League werd in 2008 opgericht.

Voetbal: Willem II niet verder met verdediger Lewis

11:15 uur Willem II gaat volgend seizoen niet verder met Fernando Lewis. De verdediger met een aflopend contract speelde de afgelopen drie seizoenen 64 duels voor de Tilburgse club.

De 27-jarige Lewis kwam in de zomer van 2017 transfervrij over van AZ, dat hem had uitgeleend aan Go Ahead Eagles en FC Dordrecht.

In augustus liep Lewis een zware knieblessure op, waardoor hij maanden aan de kant stond.

Biljarten: Biljartwereld staat ’ramp’ te wachten

09:50 uur Als de locaties waar in ons land gebiljart kan worden tot 1 september gesloten moeten blijven, dan zal dat rampzalige gevolgen hebben voor heel veel biljartliefhebbers in ons l;and. Want uit onderzoek van de Koninklijke Nederlandse Biljartbond (KNBB) blijkt dat bijna de helft van de 700 biljartlocaties definitief de deuren gesloten zal houden.

De directeur van de KNBB, Willem La Riviere, zegt dat er alles aangedaan is om biljarten zo veilig mogelijk te maken. In samenwerking met het NOC*NSF is een protocol gemaakt en veel locaties hebben al de nodige voorzieningen getroffen. „Uit ons onderzoek blijkt dat als de deuren tot 1 september gesloten moeten blijven, maar liefst 47% van de deelnemers aangeeft het financieel niet te zullen overleven. Dat is natuurlijk dramatisch voor onze sport en wij hopen dan ook op zeer korte termijn positief nieuws te zullen krijgen,.”

Tennis: Rojer bij World Team Tennis voor beperkt publiek

07.30 uur De Nederlandse dubbelspecialist Jean-Julien Rojer is een van de tennissers die in juli in de Verenigde Staten deelneemt aan een toernooi waarbij toeschouwers welkom zijn. Het gaat om het gemengde evenement World Team Tennis, dat voor de 45e keer wordt gehouden. Volgens de organisatie wordt op een resort in West Virginia aan alle veiligheidsmaatregelen rond het coronavirus voldaan en kunnen maximaal 500 tennisfans rond de baan plaatsnemen.

Grote namen in het toernooi dat met gemengde teams wordt afgewerkt, zijn de Amerikaansen Sofia Kenin en Sloane Stephens, de Belgische Kim Clijsters, de Bulgaar Grigor Dimitrov, de Amerikaan Sam Querrey en diens dubbelende landgenoten Bob en Mike Bryan. Het toernooi begint op 12 juli en duurt drie weken, Het wordt het eerste grote tennistoernooi na de wereldwijde uitbraak van het coronavirus.