Nieuws/Sport
11470
Sport

Bayern denkt aan nieuwe functie voor Lahm

Philipp Lahm steekt zijn duim op.

Philipp Lahm steekt zijn duim op.

Als Philipp Lahm komende zomer besluit een punt te zetten achter zijn voetbalcarrière, kan hij direct in een andere functie aan de slag bij Bayern München.

Philipp Lahm steekt zijn duim op.

Philipp Lahm steekt zijn duim op.

President Uli Hoeness wil dat de Duitse kampioen volgend seizoen weer een technisch directeur heeft, nadat Matthias Sammer afgelopen zomer die functie vanwege gezondheidsproblemen had neergelegd. Lahm (33) geldt als een voorname kandidaat om die vacature in te vullen.

De 33-jarige Duitser is momenteel aanvoerder van de hoofdmacht van Bayern München. Lahm speelt al vrijwel zijn hele carrière voor de 'Rekordmeister'. Zijn contract loopt tot medio 2018, maar Lahm liet onlangs doorschemeren mogelijk een jaar eerder al te stoppen. In dat geval lonkt een directiefunctie.

,,We hebben iemand in ons hoofd, maar hij voetbalt op dit moment nog'', zei bestuursvoorzitter Karl-Heinz Rummenigge een tikkeltje mysterieus, zonder namen te noemen. De teruggekeerde president Hoeness wil alleen kwijt dat de opvolger van Sammer komende zomer bekend is. ,,En tot we hem hebben, zeg ik daar verder niets over.''