Sport/Wielrennen
115018
Wielrennen

Belg sluit desondanks af met een lach

Boonen haalt uit naar laffe Degenkolb

Tom Boonen hing zijn fiets zondagmiddag aan de wilgen.

Tom Boonen hing zijn fiets zondagmiddag aan de wilgen.

Heel België hoopte zondag op de vijfde zege van Tom Boonen in Parijs-Roubaix, maar uiteindelijk ging Greg Van Avermaet met de zege aan de hal. De afzwaaiende veelwinnaar van Quick-Step Floors werd 'slechts' dertiende haalde na zijn laatste koers hard uit richting John Degenkolb.

Tom Boonen hing zijn fiets zondagmiddag aan de wilgen.

Tom Boonen hing zijn fiets zondagmiddag aan de wilgen.

"Ik ben de hele dag niet in de running geweest. Ik werd heel hard geschaduwd door Degenkolb. Hij reed de lafste koers uit zijn leven, denk ik. Toen we aan de sprint begonnen, dacht ik: waarom nog? Ik was blij dat ik er geraakt was", aldus Boonen bij Sporza.

Zdenek Stybar redde uiteindelijk de meubelen voor Quick-Step Floors. Achter Greg Van Avermaet werd de Tsjech tweede. "Ik heb zelf gezegd dat hij mocht gaan. Ik voelde me de hele dag niet super. Op de stroken waar ik toch de forcing zou kunnen voeren, stond er tegenwind. Stybar kreeg iets meer vrijheid dan ik. Het waren de omstandigheden die maakten dat we zijn kaart trokken."

"Tot heel diep in de finale geloofde ik wel nog dat ik kon winnen. Uiteindelijk schommelde onze achterstand steeds rond de dertig seconden, maar helaas viel het bij ons altijd direct stil. Er is nooit echt gereden in het groepje."

Desondanks had Boonen ook genoten van zijn afscheidskoers. Hij had genoten van alle enthousiaste fans langs de Franse wegen. Bij zijn slotinterview aan de meet werd hij toezongen door zijn supporters. "Dat is wel heel speciaal."