Sport/Autosport
115028
Autosport

Coronel verspeelt zege door remproblemen

Tom Coronel

Tom Coronel

Drievoudig WTCC-kampioen José Maria López heeft een andere carrièreloopbaan ingeslagen, maar het nieuwe seizoen van het FIAWorld Touring Car Championship is amper begonnen of zijn landgenoot Esteban Guerrieri hield de Argentijnse eer hoog. Met zijn privé-Chevrolet Cruze van Campos Racing schreef de Zuid-Amerikaan op het Circuit Moulay El Hassan in Marrakech niet alleen de eerste race van het seizoen maar ook zijn eerste WTCC-overwinning op zijn naam

Tom Coronel

Tom Coronel

Voor Tom Coronel waren de druiven zuur. Vanaf pole stond hij samen met Guerrieri op de eerste startrij. Ook vorig jaar in Marrakech vertrok hij met zijn Chevrolet Cruze vanaf die positie om vervolgens de Openingrace te winnen. Ook nu leek hij op herhaling van dat succes af te stevenen. Op het smalle stratencircuit leidde Coronel elf van de 20 ronden, totdat hij door grote remproblemen wijd ging en daarmee de weg opende voor Guerrieri. Hij finishte als negende.

De tweede Nederlandse deelnemer Nick Catsburg reed met de fabrieks-Volvo S60 een strakke race. Een vierde plaats was op het circuit waar inhalen nauwelijks mogelijk is, het hoogst haalbare voor hem. Catsburg eindigde vlak achter zijn teamgenoot Thed Björn en lokaal favoriet Bennani (Citroën).

De race begon chaotisch met een safetycarperiode vanwege aanrijdingen van rookie Ehrlacher (Lada) en Honda-coureur Ryo Michigami. Van de botsing werd John Fillipi het slachtoffer. Omdat Citroën-rijder Rob Huff door een probleem met de stuurbekrachtiging opgaf, waren er nog maar twaalf deelnemers op de baan.