Sport/Voetbal
1151639942
Voetbal

Commentator Sierd de Vos onder vuur in Kroatië na opmerking over ’lelijke’ Domagoj Vida

Domagoj Vida druipt af nadat Ajax heeft gescoord.

Domagoj Vida druipt af nadat Ajax heeft gescoord.

Amsterdam - De wedstrijd tussen Besiktas en Ajax heeft er indirect toegeleid dat Kroatië boos is op Sierd de Vos. De commentator van Ziggo Sport had woensdagavond namelijk geen lieve woorden over voor Domagoj Vida en dat is diens thuisland in het verkeerde keelgat geschoten.

Domagoj Vida druipt af nadat Ajax heeft gescoord.

Domagoj Vida druipt af nadat Ajax heeft gescoord.

Toen Vida en Ajax-captain Dusan Tadic zich vlak voor de aftrap bij de scheidsrechter meldden voor de toss, liet De Vos zich uit over het uiterlijk van de mandekker van Turkse kampioen. „Besiktas heeft ontheffing aangevraagd voor het meespelen van Vida. Die is namelijk zo lelijk: normaal gesproken mag hij op dit tijdstip niet spelen, omdat er veel kinderen kijken.”

De Vos zei het waarschijnlijk met een knipoog, maar dat is niet zo overgekomen bij Kroatische media die lucht hebben gekregen van de opmerkingen. „Het duel werd door de schandalige opmerkingen richting de Besiktas-aanvoerder en Kroatisch international overschaduwd”, stelt Gol. Ook enkele andere Kroatische media schrijven erover en zelfs het Duitse Bild noemt het „een vreselijk moment.”

Vida heeft een voorgeschiedenis met Ajax. In het seizoen 2011/12 misten de Amsterdammers de knock-outfase van de Champions League doordat Lyon met 1-7 won bij Dinamo Zagreb. Op de beelden was te zien dat toenmalig Zagreb-verdediger Vida na een van de Lyon-goals een knipoog gaf richting Lyon-spits Batefemi Gomis.