Sport

Club verhuurt geen spelers meer aan 'kunstgrasclubs'

Ajax wil zich voortaan sneller versterken

Door ANP

Marc Overmars

Marc Overmars

ANP

Ajax wil voortaan bij het vertrek van belangrijker spelers "scherper'' zijn op het binnenhalen van directe versterkingen. Dat heeft directeur Edwin van der Sar vrijdag gezegd op de algemene vergadering van de aandeelhouders. "Bovendien willen we onze selectie sneller op orde hebben'', aldus de oud-doelman. "Het liefst al twee weken na het einde van de competitie.''

Marc Overmars

Marc Overmars

ANP

 

Bij Ajax vertrokken de afgelopen zomer Davy Klaassen, Bertrand Traoré en Davinson Sanchez. De selectie werd grotendeels aangevuld met jeugd. Door de kenners wordt dit gezien als één van de oorzaken van de vroege Europese uitschakeling en de soms wat tegenvallende resultaten in de competitie. Van der Sar: "Onze jeugd staat te popelen. Maar het duurt even voor ze op hetzelfde niveau zitten als de vertrokken topspelers."

 

Ajax maakte tevens duidelijk dat het fors gaat investeren in het opleidingscentrum De Toekomst. Er moet een Nieuwe Toekomst komen, een topfaciliteit op Europees niveau waar ruim 36 miljoen euro voor wordt gereserveerd.

Geen kunstgras 

Het huidige complex moet worden uitgebreid naar vijftien velden, zo laat de club op de website weten. Bovendien moet er een nieuwe stadion komen dat plaats biedt aan 6000 toeschouwers. Het eerste streven is om dit alles in 2022 klaar te hebben.

Directeur spelersbeleid Marc Overmars gaf een statement tegen kunstgras. "We hopen dat in de eredivisie binnen twee jaar weer alleen op echt gras wordt gespeeld.’’ Om "een signaal’’ af te geven zei hij dat Ajax geen spelers meer uitleent aan clubs die op kunstgras spelen.