Sport/Voetbal
1152616854
Voetbal

Heylen komt, Harush vertrekt

Wisselingen bij Sparta Rotterdam

Michaël Heylen verkast naar Rotterdam.

Michaël Heylen verkast naar Rotterdam.

Michaël Heylen verlaat FC Emmen voor Sparta Rotterdam. Hij tekent een tweejarig contract bij zijn nieuwe club.

Michaël Heylen verkast naar Rotterdam.

Michaël Heylen verkast naar Rotterdam.

De 26-jarige verdediger vertrekt transfervrij bij FC Emmen, waar hij slechts een jaar speelde. Heylen voetbalde eerder ook voor Anderlecht, Kortrijk, Westerlo en Zulte Waregem. Hij voetbalde 15 interlands voor Jong België.

„We volgden Michaël al langere tijd en ondanks interesse van clubs uit Nederland en een aantal uit het buitenland heeft hij bewust gekozen voor Sparta om zich hier verder te ontwikkelen”, laat technisch directeur Henk van Stee van Sparta weten.

Ariël Harush keert juist niet meer terug bij Sparta. De doelman uit Israël vertrekt transfervrij, zo meldt hij op Instagram.

Harush verdedigde het afgelopen jaar zestien wedstrijden het doel van Sparta, dat hem vorige zomer overnam van Hapoel Beer Sheva.

Harush verblijft in Israël, sinds de uitbraak van het coronavirus. „Vanwege deze complexe situatie heb ik Sparta helaas moeten verlaten”, meldt hij. De doelman bedankt zijn ploeggenoten, trainers en supporters van Sparta. „Ik heb dit jaar veel geleerd en ervaringen opgedaan die ik nooit eerder had beleefd.”