Sport

'Langeler zorgt alleen dat iedereen het naar zijn zin heeft’

Door Van onze Telesportredactie

Frenkie de Jong stoomt op tegen Jong Andorra.

Frenkie de Jong stoomt op tegen Jong Andorra.

Hollandse Hoogte

Frenkie de Jong straalde na de recordzege op Jong Andorra (8-0). „Ik hoop dat Marcel Keizer de wedstrijd heeft gezien en denkt: die ga ik erin zetten”, lachte de motor van Jong Oranje. „Vanaf komend weekeinde wil ik alles spelen als 6, 8 of 10, dus was het belangrijk een goede prestatie te leveren.”

Frenkie de Jong stoomt op tegen Jong Andorra.

Frenkie de Jong stoomt op tegen Jong Andorra.

Hollandse Hoogte

De maker van de 7-0 stak met kop en schouders boven zijn leeftijdsgenoten uit en wil bij Ajax ook gaan uitblinken. „Ik doe naast de trainingen veel extra dingen. Vooral in de laatste fase met beslissende passes en schoten wil ik me verbeteren. Ik denk dat het een natuurlijk proces is dat ik daar ook mijn stempel ga drukken. Als ik vaker speel, vertrouwen mijn medespelers me de bal nog meer toe. En aan de bal ben ik op mijn best. Ik heb het bij vlagen al laten zien bij Ajax, maar nog niet genoeg.”

Dat er bij Jong Oranje geen topsportmentaliteit heerst, stoort hem niet. „Ik denk dat dit speelse ook een beetje bij de leeftijd hoort. De trainer zorgt er alleen voor dat iedereen het naar zijn zin heeft.”

Lachend: „En pizza is niet per se ongezond.” En dan serieus: „We moeten het EK halen. Anders hebben we het slecht gedaan en mogen jullie ons overal op afrekenen.”

Lees het hele verhaal rondom Jong Oranje hier in de Premium-editie van Telesport.