Sport/Tennis
1153049081
Tennis

WTA wil tennisseizoen buiten Australië beginnen

De Japanse toptennisster Naomi Osaka.

De Japanse toptennisster Naomi Osaka.

De WTA kijkt naar mogelijkheden om het seizoen begin januari buiten Australië te beginnen. Dat heeft de tourbaas van het vrouwencircuit, Steve Simon, laten weten aan persbureau Reuters. De start van het nieuwe tennisseizoen is zeer onzeker vanwege de verplichte quarantaine in Australië.

De Japanse toptennisster Naomi Osaka.

De Japanse toptennisster Naomi Osaka.

Het nieuwe tennisjaar zou op 4 januari moeten beginnen en op 18 januari gaat de Australian Open van start. Het heeft er echter alle schijn van dat de kalender voor januari wordt omgegooid. Mogelijk wordt ook de Australian Open later gespeeld. In een brief van toernooidirecteur Craig Tiley aan de tennissers blijkt dat gemikt wordt op 8 februari als start.

„We verwachten dat de Australian Open doorgaat. Maar het toernooi gaat gepaard met een quarantaineperiode en dat zorgt voor uitdagingen voor de maand januari. We zijn er druk mee en hopen volgende weekend met een oplossing te komen”, aldus Simon.

Dit jaar begon het seizoen met toernooien in Brisbane (Australië), Shenzhen (China) en Auckland (Nieuw-Zeeland). „Ik denk dat we dit jaar op een goede locatie beginnen, dan naar Australië verkassen en een geweldig jaar zullen hebben”, aldus Simon.

De kalender van de WTA was dit najaar al erg uitgedund. Het eindejaarstoernooi WTA Finals vond niet plaats. Bij de mannen vond het eindejaarstoernooi ATP Finals wel doorgang. Ook de ATP heeft nog geen duidelijkheid verschaft over hoe de start van het seizoen eruit komt te zien.