Sport/Voetbal
1153111090
Voetbal

Martin Ødegaard toont zich weer een ware tovenaar

Martin Ødegaard.

Martin Ødegaard.

Lof voor het spel van Martin Ødegaard in de uitwedstrijd tegen Brighton & Hove Albion. In Brighton zegevierde de koploper in de Premier League (4-2) mede dankzij een treffer van de Noor, een assist en een heerlijke beweging in het strafschopgebied die meer had verdiend.

Martin Ødegaard.

Martin Ødegaard.

De 24-jarige Ødegaard scoorde in de 39e minuut het tweede doelpunt van de Gunners. Het was al het zevende doelpunt van het seizoen van de Noor. De vierde treffer van Arsenal kwam tot stand na een een perfecte lange-afstandspass ver vanaf de eigen helft op Gabriel Martinelli.

Eerder in de wedstrijd betoverde Ødegaard de fans met een kunststukje. Na een terugtrekkende beweging met de bal speelde hij die vervolgens door de benen van een tegenstander. Het resulteerde alleen niet in een doelpunt.

De London Evening Standard beloont het spel van Ødegaard met een 9 en betitelt hem als sterspeler. „Wat een speler. De Noor bevindt zich op dit moment gewoon op een ander niveau. Scoorde in de eerste helft en speelde een sublieme pass op Martinelli die de vierde voor Arsenal kon binnenschieten.”