Sport/Voetbal
115394015
Voetbal

Guardiola nog twee jaar manager Manchester City

Pep Guardiola.

Pep Guardiola.

Pep Guardiola blijft langer aan als trainer van Manchester City. De 51-jarige Spanjaard heeft zijn komende zomer aflopende contract met twee jaar verlengd. Guardiola is sinds 2016 trainer van de Engelsen en bezorgde City vier landskampioenschappen.

Pep Guardiola.

Pep Guardiola.

Het is Guardiola in Manchester alleen nog niet gelukt om de Champions League te winnen. Dat lukte hem eerder wel met FC Barcelona.

Manchester City is de regerend kampioen van Engeland nadat het vorig seizoen op de laatste speeldag de landstitel binnenhaalde. Nu staat City tweede in de Premier League, met 5 punten achterstand op Arsenal.

374 duels

Guardiola is na de Schot Les McDowall de manager met de meeste wedstrijden bij City. De Spanjaard won bijna driekwart van zijn 374 duels in Engelse dienst en pakte elf prijzen. De baas van de club, Khaldoon Al Mubarak, is dan ook blij met de contractverlenging. „Onder zijn leiding hebben we zoveel bereikt, terwijl we voortdurend volgens een City-stijl voetballen en deze doorontwikkelen. Ons spel wordt over de hele wereld bewonderd.”

Volgens oud-voetballer Guardiola, eerder ook trainer bij Bayern München, is bij City alles aanwezig om succesvol te zijn. „Ik weet dat, net als de afgelopen tien jaar, ook het komende decennium voor deze club geweldig zal zijn omdat het hier zo stabiel is. Dit is de beste plek voor mij om te zijn. Ik heb nog steeds het gevoel dat we samen meer kunnen bereiken en daarom wil ik langer blijven en blijven vechten voor prijzen.”