Sport/Voetbal
1155333898
Voetbal

Ook Jürgen Klopp en James Milner zien Super League niet zitten: ’Hopelijk komt het er niet van’

James Milner voelt weinig voor de Super League-plannen.

James Milner voelt weinig voor de Super League-plannen.

Maandagochtend werd bekend dat Liverpool een van de clubs is die het initiatief heeft genomen om een nieuwe competitie, de Super League, op te richten.

James Milner voelt weinig voor de Super League-plannen.

James Milner voelt weinig voor de Super League-plannen.

Jürgen Klopp, manager van Liverpool, benadrukte voor de wedstrijd van maandagavond tegen Leeds dat zijn spelers niets met de plannen te maken hebben. „Ik heb ook niet veel informatie, maar ik hoop dat alle supporters zich realiseren dat onze spelers er totaal buiten staan.” De fans van ’The Reds’ reageerden furieus op het nieuws dat hun club tot een van de initiatiefnemers behoort. Buiten het stadion van Liverpool hingen de fans maandag zwarte spandoeken op met daarop onder meer in het Engels de teksten ’Schaam je, RIP LFC, 1892-2021’ en ’Liverpool-fans tegen Europese Super League’.

De coach van Liverpool liet doorschemeren weinig voor het idee van een nieuwe competitie te voelen. „Sinds ik actief ben als coach is de Champions League er. Mijn ambitie is altijd geweest op dat niveau te spelen. Mijn mening is niet veranderd”, Aldus Klopp. „En dan nu een nieuwe competitie zonder promotie of degradatie? Ik wil dat bijvoorbeeld West Ham United zich ook kan kwalificeren voor de Champions League. Iedereen behoort die kans te krijgen.”

Het duel met Leeds eindigde uiteindelijk in een gelijkspel:1-1. Na het treffen stond James Milner Sky Sports te woord. De Liverpool-routinier liet weten dat het voor zijn team een bewogen dag was. „We wilden ons concentreren op de wedstrijd, terwijl er natuurlijk van alles gaande was”, begon hij zijn verhaal. „We hebben allemaal erg veel vragen. Ik kan alleen zeggen wat ik zelf ervan vind. Ik vind het geen goed idee en ik hoop dat het niet zal gebeuren. Ik kan me de kritiek van iedereen heel goed voorstellen en met bijna alle kritieken ben ik het eens.”

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo