Sport/Voetbal
1155649627
Voetbal

Ajax-opponent Getafe legt Valencia op de pijnbank

Jorge Molina scoort en is verguld met zijn treffer.

Jorge Molina scoort en is verguld met zijn treffer.

MADRID - Getafe blijft uitstekend presteren in La Liga. De eerstvolgende tegenstander van Ajax in de Europa League won zaterdag ook voor eigen publiek van Valencia (3-0).

Jorge Molina scoort en is verguld met zijn treffer.

Jorge Molina scoort en is verguld met zijn treffer.

Jorge Molina was de grote man bij de nummer drie van de ranglijst. De aanvoerder scoorde tweemaal. Jaime Mata maakte het derde doelpunt voor Getafe.

Jasper Cillessen zat ook niet op de bank bij Valencia. Hij herstelt van een heupblessure. De keeper van het Nederlands elftal verloor eerder al zijn basisplaats aan Jaume Domenech. Valencia staat nog vijfde in La Liga maar kan zaterdagavond worden gepasseerd door Atlético Madrid, dat tegen Granada speelt.

Fysiek duel

Getafe maakte er zoals wel vaker een fysiek duel van. Valencia eindigde het duel met tien spelers, na een rode kaart in de 78e minuut voor Alessandro Florenzi. De scheidsrechter trok 8 gele kaarten, verdeeld over beide clubs.

Ajax gaat op 20 februari op bezoek bij Getafe, een voorstad van Madrid. De return is een week later in de Johan Cruijff ArenA.

Atlético Madrid

Atlético Madrid is met een zuinige zege op Granada (1-0) naar de voorlopige vierde plaats in La Liga geklommen. Ángel Correa maakte het enige doelpunt. Hij scoorde al in de zesde minuut op aangeven van zijn aanvoerder Koke.

Atlético heeft een achterstand van drie punten op Getafe, de komende tegenstander van Ajax in de Europa League die zaterdagmiddag al van Valencia (3-0) won. De 37-jarige aanvaller Jorge Molina scoorde tweemaal voor de club uit de voorstad van Madrid.

Sevilla kan Atlético Madrid zondag weer passeren op de ranglijst. De club van Luuk de Jong speelt dan tegen Celta de Vigo, dat voorlaatste staat op de ranglijst.