Sport/Darts
1156578
Darts

'Elke darter vecht met jou mee'

Van Peer krijgt volop steun uit dartswereld

Berry van Peer

Berry van Peer

Berry van Peer verloor zijn tweede wedstrijd op de Grand Slam of Darts van Gary Anderson (5-1), maar krijgt volop steun na zijn ontboezeming over zijn 'dartziekte'. 

Berry van Peer

Berry van Peer

Van Peer won zaterdag zijn eerste groepswedstrijd verrassend van Simon Whitlock, maar 'irriteerde' het publiek door zijn spel. De Nederlander nam de tijd voor zijn worp, maar de toeschouwers wisten niet waarom.

"Tot voor kort had ik problemen met darteritus, maar ik dacht dat ik het achter me had gelaten", verduidelijkte Van Peer. "Totdat het vorige week tijdens het jeugd-WK weer terugkwam. Ik heb mijn worp iets moeten aanpassen en naar mijn idee gaat het nu beter."

Al voor zijn partij tegen Anderson betuigde Michael Smith via Twitter zijn steun aan Van Peer, terwijl ook Justin Pipe zijn bewondering niet onder stoelen of banken stak. "Elke darter vecht met jou mee", twitterde Pipe.

Door de nederlaag tegen Anderson staat Van Peer na twee duels op de derde plaats in groep H. Als hij maandagavond de laatste groepswedstrijd van Cameron Menzies wint, plaatst hij zich voor de volgende ronde.