Sport/Darts
115668209
Darts

Michael van Gerwen rolt tegenstandster binnen tien minuten op, Raymond van Barneveld onderuit

Michael van Gerwen.

Michael van Gerwen.

Michael van Gerwen is uitstekend begonnen aan de Grand Slam of Darts. Binnen tien minuten rekende de Nederlander af met Lisa Ashton: 5-0.

Michael van Gerwen.

Michael van Gerwen.

Mighty Mike gaf zijn tegenstandster geen schijn van kans. De Engelse Ashton kreeg niet eens de mogelijkheid om een leg uit te gooien. „Het complete plaatje was goed. Anders win je geen wedstrijden”, aldus Van Gerwen na afloop bij RTL 7 Darts. „Je moet vanaf het begin meteen scherp zijn. Haar niet het gevoel geven dat er iets te halen valt of dat het publiek erachter komt staan.”

Van Gerwen gooide vijf van de acht dubbels raak en kwam uit op een gemiddelde van 105.85. Ashton scoorde gemiddeld dertig punten minder dan de Nederlander. „Ik denk dat het nog beter kan. Laten we dit gebruiken voor later in het toernooi.”

Van Barneveld verliest

Het is Raymond van Barneveld niet gelukt om zijn eerste wedstrijd te winnen. In een uitermate spannende wedstrijd waarin de Nederlander een uitstekend niveau liet zien, trok hij net aan het kortste eind tegen Michael Smith: 4-5.

Bij een stand van 4-4 mocht de Nederlander beginnen, maar juist op dat moment leverde hij met 60 en 44 twee slechte beurten af. Bully Boy kreeg daardoor als eerste de mogelijkheid om de wedstrijd uit te gooien, maar hij miste. Doordat Van Barneveld 157 niet kon uitgooien, kreeg Smith een tweede poging en die benutte hij wel.