Nieuws/Sport
115705
Sport

Jonker tevreden over ontwikkeling van middenvelder

'Bazoer was onze beste speler'

Riechedly Bazoer komt sterk voor de dag tegen Schalke 04.

Riechedly Bazoer komt sterk voor de dag tegen Schalke 04.

Andries Jonker zag VfL Wolfsburg tegen Schalke 04 (3-0 verlies) voor het eerst verdedigend door de ondergrens zag zakken.

Riechedly Bazoer komt sterk voor de dag tegen Schalke 04.

Riechedly Bazoer komt sterk voor de dag tegen Schalke 04.

"Onze kracht in de eerdere wedstrijden was om het compact neer te zetten, maar in de openingsfase speelden we heel ver uit elkaar. Dan vraag je om grote problemen. Als je dat ziet, ben je eerst verrast, maar al snel geërgerd. Dit moet echt de eerste en laatste keer zijn geweest", stelde de Amsterdammer vast.

Gezien de fouten achterin zou een spoedige rentree van de geblesseerde Jeffrey Bruma welkom zijn. "Dat gaat nog wel even duren. Zeker nog een paar weken. We hopen hem dit seizoen nog wel in te kunnen zetten. Maar dat zullen waarschijnlijk niet meer dan twee of drie wedstrijden worden”, aldus Jonker, die eerder als assistent van Felix Magath al bij VfL Wolfsburg werkte.

Ontwikkeling

Een lichtpuntje voor Jonker tegen Schalke was het prima spel van Riechedly Bazoer, die als aanvallend ingestelde middenvelder dicht bij zijn eerste Bundesligagoal was. "Die naar voren geschoven positie heeft hij tegen SC Freiburg ook al ingevuld. Ik vond hem tegen Schalke onze beste speler. Riechedly ontwikkelt zich heel goed. Hij gaat voorop in de strijd, maar hij steekt er ook voetballend bovenuit. Hij heeft veel balcontacten gehad, maar slechts eenmaal balverlies geleden. Hij was heel dominant, verdedigend sterk en is elke wedstrijd dreigend. Riechedly maakt reuzenstappen in zijn ontwikkeling.”

Jonker beseft dat zijn speelruimte bij VfL Wolfsburg beperkt is door zijn late entree en de wetenschap dat hij al twee voorgangers heeft gehad dit seizoen. „Het is een gegeven, dat je niet alles overhoop kunt gooien. De verandering was al groot met een derde nieuwe trainer en ook een nieuwe staf. Die gasten hebben eigenlijk behoefte aan rust en stabiliteit. Ik heb de eerste twee dagen met ze gesproken en gevraagd wat er aan de hand was. We hebben nu een duidelijk plan. Het is duidelijk te zien wat we willen. Het gaat erom het goed uit te voeren. Dat lukte in de vorige wedstrijden wel goed, maar nu onvoldoende.”