Sport

Kleine irritatie bij Oranje: 'Ik was er niet blij mee'

Door Van onze Telesportredactie

Wesley Sneijder

Wesley Sneijder

ANP

Wesley Sneijder bleef donderdag in Schotland de hele wedstrijd op de bank bij Oranje, maar hoopt dinsdagavond in Roemenië wél speeltijd te krijgen.

Wesley Sneijder

Wesley Sneijder

ANP

"Dick Advocaat en ik hebben altijd goed contact gehad", vertelt de recordinternational. "Het mooie vind ik dat hij – ondanks zijn status – in al die jaren eigenlijk helemaal niet is veranderd. Hij staat er nog op dezelfde manier in. Of hij nu niet veel relaxter is? Ik vond hem altijd wel ontspannen. Maar er zijn momenten dat die driftkikker naar boven komt. Ik heb dat ook wel een beetje. Het heeft ermee te maken dat je graag wilt winnen."

Tekeer tegen Aké

Dat merkte Sneijder in Aberdeen nog maar weer eens. "Hoe hij in Schotland in de 89e minuut tegen Nathan Aké tekeerging, hebben jullie toch ook meegekregen? Dan denken de meeste mensen: het is een oefenwedstrijd, dus maak je niet zo druk. Maar hij wil per se winnen en dan laat hij zich even gaan. In de kleedkamer loopt hij naar zo’n jongen toe en dan is het klaar. Dat is Dick.”

Sneijder heeft hetzelfde gif in zijn donder en vroeg – balend op de bank – cynisch of er in oefeninterlands tegenwoordig nog maar twee keer mag worden gewisseld. "Ik was er niet blij mee dat ik er niet inkwam, maar zal daar niet heel moeilijk over gaan doen. Ik wil altijd spelen, dus er was wel een kleine irritatie, ja. Het is geen big deal. Ik hoop nu gewoon in Roemenië minuten te gaan maken.”

Lees meer over