Sport/Voetbal
1158097261
Voetbal

Overmars hoopt op Zlatan-scenario bij Magallan

Lisandro Magallan (r.)

Lisandro Magallan (r.)

BRAMBERG AM WILDKOGEL - Ajax dacht afgelopen winter met Lisandro Magallan al de toekomstige opvolger van Matthijs de Ligt te hebben binnengehaald, maar nu de aanvoerder vertrokken is, ziet het er niet naar uit dat de Argentijn op zijn plek gaat spelen.

Lisandro Magallan (r.)

Lisandro Magallan (r.)

De landskampioen gaat met Edson Alvarez een nieuwe centrumverdediger aantrekken en dat kan niet los worden gezien van de moeilijkheden die Magallan heeft. De integratie van de Argentijn stelt ook Marc Overmars teleur.

„Daar moet ik eerlijk over zijn: we hadden wel gehoopt dat hij al wat verder zou zijn”, aldus de directeur voetbalzaken, die het echter nog te vroeg vindt voor definitieve conclusies. „We moeten ook een beetje geduld opbrengen, want hij heeft nog geen tien wedstrijden in het eerste kunnen spelen. Ik ben de eerste om te zeggen ’het functioneert of het functioneert niet’. Maar we moeten mensen ook een beetje de tijd geven. Heel veel spelers die eigenlijk al afgeschreven waren door de voetbalexperts en analytici, zijn het later toch heel goed gaan doen. Ik noem Arek Milik, Daley Blind, David Neres, zelfs Zlatan Ibrahimovic. En Magallan is een vechter.”

Lees in de extra-versie van Telesport/De Telegraaf een uitgebreid interview met Marc Overmars