Sport/Voetbal
1158138698
Voetbal

Voetbalpodcast met Driessen en Verweij

’Brian Brobbey twijfelt over Ajax’

In weer een nieuwe podcast Kick-off bespreken chef voetbal Valentijn Driessen, Ajax-volger Mike Verweij en presentator Kamran Ullah het laatste voetbalnieuws.

Luister de voetbalpodcast hier, hieronder of via alle bekende podcast apps, zoals Spotify en Apple Podcasts.

Vanzelfsprekend hing de vlag bij Ajax uit na de gewonnen Europa League wedstrijd tegen Lille. De volgende tegenstander is het Zwitserse Young Boys. Ajax heeft daarbij slechts een taak: „als je de nummer 1 van Frankrijk verslaat, dan moet je de nummer 1 van Zwitserland ook verslaan”, volgens Verweij.

Waar Ajax feestviert, is de tendens bij PSV gematigd. Nadat de Eindhovenaren eruit vlogen in de Europa League staat het wisselbeleid van trainer Roger Schmidt wederom ter discussie. „Het wisselbeleid heeft PSV miljoenen gekost. En dus faalt Schmidt”, aldus Driessen.

Daarnaast wordt er vooruit gekeken naar de wedstrijd tussen PSV en Ajax. Verweij en Driessen achten PSV absoluut niet kansloos, maar de enige manier waarop PSV het Ajax moeilijk kan maken is door ze vanaf het eerste moment te overrompelen.

Dan de situatie Brian Brobbey. „Ajax moet een poging ondernemen om hem te behouden”, constateert Verweij. Driessen onderstreept dat: „Als Ajax echt wil? Dan kunnen ze Brobbey houden.”

Ook het WK in Qatar wordt besproken. Verweij & Driessen vinden dat de KNVB duidelijker stelling moet nemen: „Maak duidelijk dat je niet eens bent met de gedragsregels in Qatar.”

Bij Feyenoord was het spel tegen FC Groningen goed, maar het ontbrak aan goals. Driessen begrijpt niet dat de drie spitsen op de bank bleven: „Het is ook wel een beetje vragen om problemen.”

Verder bespreken de heren de eventuele beursgang van Club Brugge en waarom analisten een voorbeeld moeten nemen aan Gertjan Verbeek.