Nieuws/Sport
11583
Sport

Engelse manager moet ex-club gigantisch bedrag betalen

Tony Pulis moet diep in de buidel tasten.

Tony Pulis moet diep in de buidel tasten.

Coach Tony Pulis moet zijn geforceerde overgang van Crystal Palace naar West Bromwich Albion in de zomer van 2014 zwaar bekopen.

Tony Pulis moet diep in de buidel tasten.

Tony Pulis moet diep in de buidel tasten.

Een Brits gerechtshof heeft hem in het ongelijk gesteld in een zaak die hij tegen de arbitragecommissie van de Premier League had aangespannen. Dit college voor arbeidsgeschillen van Engelse voetbaltrainers had hem eerder dit jaar veroordeeld tot een boete van liefst 3,7 miljoen pond (circa 4,3 miljoen euro) wegens de onrechtmatige ontvangst van een bonus van 2 miljoen pond en wegens misleiding van het bestuur van Crystal Palace.

Pulis had in zijn contract bij Crystal Palace een premie van 2 miljoen pond afgedwongen als hij de club in het seizoen 2013-2014 in de Premier League zou houden. Daaraan was één aanvullende voorwaarde verbonden: hij moest tot minimaal 31 augustus 2014 in functie blijven. Pulis handhaafde zich met Crystal Palace inderdaad op het hoogste niveau, maar een dag nadat hij zijn lucratieve premie had ontvangen, op 14 augustus, stapte hij al over naar WBA. Die voorgeprogrammeerde verhuizing gaat hem nu heel veel geld kosten.