Sport/Wielrennen
116135
Wielrennen

Gemengde gevoelens na klapper in 'De Hel'

Opluchting en teleurstelling bij Terpstra

Niki Terpstra vergaat van de pijn na zijn val.

Niki Terpstra vergaat van de pijn na zijn val.

Niki Terpstra knalde zondag in Parijs-Roubaix op een kasseistrook snoeihard tegen de vlakte. De oud-winnaar stapte weer op, maar moest uiteindelijk toch de strijd staken. Maandag bleek de schade mee te vallen. 

Niki Terpstra vergaat van de pijn na zijn val.

Niki Terpstra vergaat van de pijn na zijn val.

"Schaafwonden, kneuzingen, blauwe plekken, hechtingen en stijve ledematen, maar ik mag van geluk spreken dat ik gezien de impact van de crash voor de rest geen ernstige blessures heb opgelopen", aldus Terpstra op zijn Instagram-pagina.

Toch was er behalve opluchting ook vooral verdiet. "Ik ben extreem teleurgesteld dat ik de finale van deze wrede klassieker niet heb kunnen rijden."

Zdenek Stybar redde zondag de meubelen voor Quick-Step Floors. De Tsjech eindigde in het velodrome van Roubaix als tweede. In de sprint om de zege moest hij zijn meerdere erkennen in Greg Van Avermaet (BMC). De Nederlander Sebastian Langeveld (Cannondale-Drapac) mocht als nummer drie naar het podium.

Quick-Step Floors schoof Tom Boonen in aanloop naar Parijs-Roubaix naar voren als absolute kopman. De Hel van het Noorden was de allerlaatste race van de 36-jarige Belg. Tornado Tom, die al vier keer de beste was in Roubaix, moest uiteindelijk genoegen nemen met plek dertien.