Sport/Tennis
1162153265
Tennis

’Ik heb dit vooral uit voorzorg gedaan’

Kiki Bertens staakt strijd in Straatsburg na blessure

Kiki Bertens

Kiki Bertens

Kiki Bertens heeft in de tweede ronde van het WTA-toernooi van Straatsburg opgegeven met een achillespeesblessure, die haar al eerder parten speelde. Op het moment dat Bertens de strijd tegen Jelena Ostapenko staakte, keek de beste tennisster van Nederland tegen een achterstand aan.

Kiki Bertens

Kiki Bertens

Bertens gaf na de overtuigende winst van de eerste set (6-2) in de tweede set een voorsprong van 4-2 uit handen. Na het verlies van een lange game kantelde het duel. Ostapenko kwam terug tot 4-4 en pakte ook de twee daaropvolgende games: 6-4.

In de derde set leek Bertens zich te herpakken. Ze kwam met 2-0 voor, maar verloor opnieuw vier games op een rij. Na twee uur besloot Bertens, die al wel met tape om haar pijnlijke enkel aantrad, niet meer verder te spelen en de Roland Garros-kampioene van 2017 - momenteel de mondiale nummer 43 - te feliciteren.

Bertens wilde zich in Straatsburg voorbereiden op Roland Garros, dat zondag begint. Ze wilde in het oosten van Frankrijk zo veel mogelijk wedstrijdritme op te doen, maar haar enkelblessure heeft nu dus roet in het eten gegooid.

"Ik heb dit vooral uit voorzorg gedaan"

„Het is een oude blessure die weer opspeelt. Ik heb dit vooral uit voorzorg gedaan. Ik reis nu door naar Parijs, waar ik eerst alle coronaprotocollen moet volgen. Ik kan dus pas op vrijdag weer trainen”, zei Bertens tegenover de NOS.

Roland Garros begint zondag. Vorig jaar werd Bertens in Parijs in de tweede ronde uitgeschakeld. Ze gaf toen op omdat ze ziek was.