Sport/Voetbal
1164446115
Voetbal

’Niet alleen uit sportief oogpunt, maar ook uit financiële urgentie’

Ongeacht beslissing kabinet: MVV laat fans gratis toe voor thuiswedstrijd op 4 februari

MAASTRICHT - MVV doet 4 februari het stadion open voor de thuiswedstrijd tegen VVV-Venlo. Dat gebeurt ongeacht of de huidige coronamaatregelen voor de sportwereld door het kabinet worden verlengd, meldt de Maastrichtse voetbalvereniging.

MVV speelt komende vrijdag eerst in een leeg stadion tegen FC Volendam, waarna een week later het uitduel met FC Eindhoven volgt. Tegen VVV moet het stadion dan begin februari weer voor het eerst opengaan.

„Niet om recalcitrant te zijn, maar het is bittere noodzaak”, aldus MVV. „Niet alleen uit sportief oogpunt, maar ook uit financiële urgentie. De spaarpotjes bij de voetbalclubs raken langzaam maar zeker leeg, Ook bij MVV.”

Statement

Supporters van MVV die een kaartje hadden voor de eerder gespeelde wedstrijd tegen Roda JC, mogen nu gratis naar binnen bij de wedstrijd tegen VVV.

In een gezamenlijk statement lieten de clubs uit de Eredivisie en eerste divisie vorige week al weten bezig te zijn met een plan „demonstratief” hun stadions te openen als het kabinet op de volgende persconferentie, op 25 januari, vasthoudt aan het verbod op publiek bij sportwedstrijden. MVV wacht die persconferentie niet af en zet nu alles al in gang.

Verwaarloosbaar

„We gaan, wat de uitkomst van de volgende persconferentie ook moge zijn, hoe dan ook uit protest de poorten van De Geusselt op 4 februari tegen VVV openen”, meldt MVV. „Uit de Fieldlab-experimenten blijkt immers dat tijdens voetbalwedstrijden de besmettingen nihil en dus verwaarloosbaar zijn. We zullen natuurlijk, zoals we in het verleden ook al naar ieders tevredenheid gedaan hebben, de veiligheid van een ieder in de gaten houden en de RIVM-maatregelen toepassen.”

MVV neemt de plannen voor het duel met VVV vrijdag mee in het overleg tussen clubs en burgemeesters van de steden met een club uit het betaald voetbal.

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop