Nieuws/Sport
1167885662
Sport

Volleyballers sneuvelen in achtste finales EK

Bondscoach Roberto Piazza met een time out.

Bondscoach Roberto Piazza met een time out.

APELDOORN - De Nederlandse volleyballers zijn op het EK volleybal uitgeschakeld in de achtste finales. De ploeg van bondscoach Roberto Piazza verloor in Apeldoorn in vier sets van Duitsland: 1-3 (17-25 22-25 32-30 23-25).

Bondscoach Roberto Piazza met een time out.

Bondscoach Roberto Piazza met een time out.

Hoewel Nederland gelijk op ging met de Duitsers in de tweede set, werden enkele foutjes in de slotfase Oranje fataal. De Duitsers, de finalist van het vorige EK, hadden de eerste set al duidelijk gewonnen.

In de derde set knokte de ploeg zich onder leiding van aanvoerder Nimir Abdel-Aziz terug in de wedstrijd. Oranje gaf in de slotfase opnieuw een kleine voorsprong weg en de Duitsers konden serveren voor de wedstrijd. Oranje werkte echter zes matchpoints weg en pakte alsnog de set 32-30.

In de vierde set namen de Duitsers een voorsprong van twee punten, maar was het halverwege de set weer gelijk. Op het achtste matchpoint van de Duitsers was het wel raak.

Oranje had zich ten doel gesteld de kwartfinales van het EK te halen. Dat is niet gelukt. „Dat is teleurstellend”, zei Maarten van Garderen tegen de NOS. „Hoe we de afgelopen twee jaar hebben gespeeld, wilde we ook op het EK laten zien. Daarnaast hadden we met een zege kwalificatie voor het volgende EK kunnen afdwingen, dat is niet gelukt.”

Volgens Van Garderen was de tegenstander vooral meer ervaren. „Zij maken minder simpele fouten. Dat doen wij wel nog af en toe. We hebben tot het einde gevochten, maar we kwamen te kort.

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd