Sport/Voetbal
1168483533
Voetbal

Deportivo wil seizoen ongeldig laten verklaren na dramadegradatie

Deportivo La Coruña legt zich niet neer bij de degradatie

Deportivo La Coruña legt zich niet neer bij de degradatie

De Spaanse voetbalclub Deportivo la Coruña wil dat alle uitslagen uit de laatste speelronde in de tweede Liga worden geschrapt. De landskampioen van 2000 eist ook dat de promoties en degradaties tussen de tweede en derde divisie worden opgeschort.

Deportivo La Coruña legt zich niet neer bij de degradatie

Deportivo La Coruña legt zich niet neer bij de degradatie

Deportivo degradeerde vorige week zonder te spelen naar het derde niveau, omdat tegenstander Fuenlabrada vanwege een virusuitbraak binnen de selectie niet kon aantreden.

De club uit Galicië kondigde toen al direct aan juridische stappen te gaan nemen. Deportivo heeft nu in een lang bericht op de website z'n klachten en eisen geopenbaard. Volgens de club heeft Fuenlabrada onverantwoordelijk en in strijd met de reglementen gehandeld, door vorige week met spelers naar La Coruña te komen waarvan het vermoeden al bestond dat ze zijn besmet met Covid-19. Inmiddels hebben 28 spelers en stafleden positief getest, één speler ligt in het ziekenhuis.

Fuenlabrada, dat nog in de race was voor deelname aan de play-offs om promotie naar de hoogste afdeling, had volgens 'Depor' ook geen arts bij zich. Deportivo eist daarom dat de niet gespeelde wedstrijd wordt omgezet in een reglementaire 6-0-zege. Volgens de voormalige Spaanse topclub is er ook sprake van belangenverstrengeling. Een zoon van Javier Tebas, de voorzitter van La Liga, werkt als adviseur bij Fuenlabrada.

La Liga organiseert de twee hoogste voetbalcompetities in Spanje. Ook Fuenlabrada kondigde al aan juridische stappen te gaan nemen, omdat La Liga de afgelaste wedstrijd niet meer wil laten spelen. De club ziet daardoor de kans op promotie verdwijnen.