Sport/Tennis
1168875061
Tennis

Ashleigh Barty grijpt verrassend naast halve finale Australian Open

Ashleigh Barty baalt.

Ashleigh Barty baalt.

MELBOURNE - Ashleigh Barty is er niet in geslaagd de halve finale te bereiken op de Australian Open. De Australische tennisster, nummer 1 van de wereld, verloor verrassend van de de nummer 27 van de wereld, de Tsjechische Karolina Muchova: 6-1 3-6 2-6.

Ashleigh Barty baalt.

Ashleigh Barty baalt.

De Australische begon sterk en had minder dan een half uur nodig om de eerste set te winnen. In de tweede set plaatste ze meteen weer een break op de service van Muchova. De Tsjechische moest zich daarop laten behandelen aan een blessure, maar ze had baat bij de onderbreking want ze brak Barty terug. Ze ging steeds beter spelen, terwijl Barty steeds meer fouten ging maken. De Australische moest nogmaals haar opslag inleveren en verloor de tweede set.

Einde hoop

In de beslissende set bleef Muchova sterk spelen, terwijl Barty er maar niet in slaagde slaagde onder de druk van haar tegenstandster uit te komen. Het betekende het voorlopige einde van de hoop om Australië voor het eerst sinds 1978 (Chris O’Neil bij de vrouwen) weer eens succes in het enkelspel te bezorgen.

De 24-jarige Muchova had tot de start van deze editie pas één partij gewonnen in het hoofdtoernooi van de Australian Open. In 2019 reikte ze op Wimbledon tot de kwartfinales. Muchova neemt het in de halve finale op tegen de als 22e geplaatste Amerikaanse Jennifer Brady die haar landgenote Jessica Pegula, nummer 61 van de wereld, in drie sets versloeg: 4-6 6-2 6-1.

In de andere halve finale neemt de als derde geplaatste Japanse Naomi Osaka het op tegen de 39-jarige Amerikaanse Serena Williams. Laatstgenoemde hoopt in Melbourne de Australische Margaret Court, goed voor 24 grandslamtitels, eindelijk te evenaren. Vier jaar geleden won de Amerikaanse routinier in Australië voor het laatst een grand slam. Sindsdien verloor ze liefst vier finales.

Muchova neemt het in de halve finale op tegen de als 22e geplaatste Amerikaanse Jennifer Brady, die haar landgenote Jessica Pegula - nummer 61 van de wereld - in drie sets versloeg: 4-6 6-2 6-1.

In de andere halve finale speelt de als derde geplaatste Japanse Naomi Osaka tegen de 39-jarige Amerikaanse Serena Williams. Laatstgenoemde hoopt in Melbourne de Australische Margaret Court, goed voor 24 grandslamtitels, eindelijk te evenaren. Vier jaar geleden won de Amerikaanse routinier in Australië voor het laatst een grandslam. Sindsdien verloor ze liefst vier finales.