Sport/Darts
1170332365
Darts

Aspinall ware plaaggeest voor Van Gerwen en nog drie (!) Nederlanders

Nathan Aspinall

Nathan Aspinall

Nathan Aspinall heeft zaterdag bij het zevende vloertoernooi in de reeks van de Players Championship de ene na de andere Nederlandse darter, onder wie Michael van Gerwen, uitgeshakeld. In totaal elimineerde de 28-jarige Brit op weg naar de finale liefst vier van onze landgenoten. In de eindstrijd won Aspinall vervolgens van Brendan Dolan.

Nathan Aspinall

Nathan Aspinall

De grootste zege boekte Aspinall op drievoudig wereldkampioen Van Gerwen. De nummer zeven van de wereld won met 6-1 in legs van de 30-jarige Nederlander. Van Gerwen had eerder op de dag achtereenvolgens gewonnen van Damon Heta (6-4, gemiddelde 96,6), Brian Raman (6-2, gemiddelde 104,4), John Henderson (6-3, gemiddelde 104.8) en Jermaine Wattimena (6-3, gemiddelde 102,7). Bij de laatste acht ging het mis tegen Aspinall. Beide topdarters behaalden niet hun gewenste niveau. Met een gemiddelde score van 87 over zeven legs trok Van Gerwen aan het kortste eind.

Michael van Gerwen

Michael van Gerwen

Eerder dit jaar reikte Van Gerwen in de Players Championship-serie tweemaal tot de eindstrijd. Beide finales gingen tegen respectievelijk Ryan Searle en Gerwyn Price verloren. De Brabander veroverde vorig weekeinde wel zijn eerste titel van 2020 door de UK Open ten koste van Price te winnen. Twee dagen geleden versloeg hij diezelfde Price ook in de zesde speelronde van de Premier League. De nummer één van de wereld zegevierde in Liverpool met 7-5.

Bij de laatste zestien was Nederland zaterdag nog met vier darters vertegenwoordigd. Wattimena werd daarin geëlimineerd door Van Gerwen en Vincent van der Voort moest met 2-6 net als zijn goede vriend Mighty Mike het hoofd buigen voor Aspinall. Danny Noppert won in de achtste finales wel zijn partij tegen Daryl Gurney. Dat deed hij afgetekend met 6-0. Ook Noppert bleek vervolgens in de halve eindstrijd echter niet opgewassen tegen Aspinall. De Friese darter verloor met 3-7 in legs. In de tweede ronde had Aspinall al Geert Nentjes verslagen (6-4).