Sport/Tennis
1170370511
Tennis

Emma Raducanu krijgt wildcard voor Indian Wells

Emma Raducanu

Emma Raducanu

INDIAN WELLS - Emma Raducanu, de 18-jarige Britse winnares van de US Open, heeft een wildcard voor het WTA-toernooi van Indian Wells (4-17 oktober) in Californië gekregen. „Ze verbaasde de tenniswereld op Flushing Meadows door de eerste kwalificatiespeelster te worden die een grandslam won”, laat de organisatie weten.

Emma Raducanu

Emma Raducanu

Raducanu zal in Indian Wells niet meer worden bijgestaan door coach Andrew Richardson, die haar vanaf haar tiende jaar begeleidde. De Britse wil ondanks haar triomf in New York een meer ervaren coach. Ze debuteerde pas in juni van dit jaar op de WTA Tour en bereikte de vierde ronde op Wimbledon. De Britse tiener is inmiddels de nummer 22 van de wereldranglijst.

De 19-jarige Canadese Leylah Fernandez, van wie Raducanu begin deze maand de finale won op de US Open, is eveneens van de partij op Indian Wells. De Amerikaanse oudgediende Serena Williams is er niet bij, evenals de nummer 1 van de wereld Ashleigh Barty uit Australië en de Japanse topper Naomi Osaka. Oorspronkelijk stond Indian Wells in maart op de planning, maar het toptoernooi moest worden uitgesteld vanwege de coronapandemie.