Sport/Voetbal
1170929476
Voetbal

’Uiteraard doen we aangifte’

FC Twente naar politie na diefstal en vernieling spandoeken

De supporters van Vak-P zijn woest.

De supporters van Vak-P zijn woest.

Uit het stadion van FC Twente, de Grolsch Veste, zijn zaterdag meerdere spandoeken gestolen en vernield. De club uit Enschede gaat aangifte doen bij de politie. Volgens FC Twente gaat het om twee daders, die beiden te zien zijn op camerabeelden.

De supporters van Vak-P zijn woest.

De supporters van Vak-P zijn woest.

„Het kan niet zo zijn dat personen zich onrechtmatig toegang verschaffen tot het stadion en spandoeken vernielen en meenemen. Uiteraard doen we aangifte bij de politie”, aldus algemeen directeur Paul van der Kraan.

Vak-P, de harde kern van FC Twente, reageerde eerder dit weekend al furieus op het nieuws. „Vanochtend bereikte ons het bericht dat ongenode gasten ons stadion bezocht hebben. Er zijn meerdere doeken doorgesneden, kapot gemaakt en meegenomen. Uit camerabeelden is gebleken dat het niet om een groep supporters ging, maar om een man en een vrouw”, schreven de supporters.

„Wij geven de daders de kans contact met ons op te nemen via een privébericht om het een en ander te regelen. Mocht je dit niet doen, dan zijn wij genoodzaakt andere maatregelen te nemen”, klonk het dreigend.

Volgens Vak-P hebben de twee daders ook het veld betreden om foto’s te nemen.