Sport/Tour de France
1172721507
Tour de France

Op weg naar Parijs

Video: Handtekening voor Wout Poels en Slovenen denken aan Primoz Roglic

Wout Poels met Tadej Pogacar.

Wout Poels met Tadej Pogacar.

Amsterdam - Hoewel er werd gesuggereerd dat er misschien gewoon gekoerst zou worden op weg naar Parijs, zijn de renners zeer rustig begonnen aan de laatste etappe richting de Franse hoofdstad. Traditioneel was er ook weer tijd voor de nodige fotomomenten.

Wout Poels met Tadej Pogacar.

Wout Poels met Tadej Pogacar.

Allereerst ging Tadej Pogacar voorop. Samen met zijn ploeg UAE Team Emirates liet hij zich uitgebreid fotograferen. Opvallend is dat zijn ploeggenoten in speciale shirts rijden voor deze etappe.

Ook was er een onderonsje tussen Wout Poels en de Sloveen die voor de tweede keer op een rij de Tour de France wint. Poels liet zijn bolletjestrui signeren door Pogacar. Pogacar is eigenlijk de rechtmatige eigenaar van de bolletjestrui, maar omdat hij al in het geel rijdt, draagt Poels deze als de nummer twee in dat klassement.

Ook meldde Pogacar zich met zijn landgenoten op de voorste rij. Matej Mohoric, die twee etappes won deze Ronde van Frankrijk, en Luka Mezgec meldden zich bij de geletruidrager. Mohoric had ook het nummer 11 van Primoz Roglic bij zich. De Sloveen van Jumbo-Visma reed de Tour de France niet uit na een paar valpartijen in het begin van de Tour de France.

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo