Nieuws/Sport
1172949457
Sport

Chef de mission Carl Verheijen test positief op corona

Carl Verheijen.

Carl Verheijen.

Amsterdam - Chef de mission Carl Verheijen is besmet met het coronavirus, dat meldt het NOC*NSF. De organisatie laat ook weten dat de voormalig langebaanschaatser inmiddels in isolatie zit.

Carl Verheijen.

Carl Verheijen.

De besmetting heeft vooralsnog geen gevolgen voor zijn werk als chef de mission. Inmiddels verliepen vrijwel al zijn taken al geheel digitaal. „De komende dagen blijf ik op Papendal op een afgezonderde plek werken en wonen. Gelukkig heb ik slechts milde klachten”, aldus Verheijen.

Namens het NOC*NSF wenst technisch directeur Maurits Hendriks hem sterkte. „Wij wensen Carl een spoedig herstel zodat hij zijn TeamNL in Beijing als chef de mission aan kan voeren.”

De oud-schaatser woont met zijn vrouw en drie dochters in Leusden. Hij besloot dinsdagavond al om woensdag zijn intrek te nemen in een hotel om de kans op besmetting te verkleinen. Het was de bedoeling dat hij op woensdag 26 januari met een groot deel van Team NL in een KLM-vlucht naar China vertrekt. Om die vlucht te kunnen nemen, moeten in ieder geval twee recente negatieve pcr-tests kunnen worden afgegeven.

,,Vooralsnog gaan we uit van spoedig herstel’’, laat een woordvoerder van de sportkoepel weten. Als Verheijen toch niet kan afreizen, heeft NOC*NSF een vervanger op het oog: ,,Voor alle posities is een back-up voorzien.’’