Nieuws/Sport
1173797969
Sport

Qatar komt terug op besluit: beachduo’s mogen gewoon in bikini spelen

Er mag toch in bikini gespeeld worden in Doha.

Er mag toch in bikini gespeeld worden in Doha.

DOHA - Beachvolleybalsters die in maart deelnemen aan het toernooi uit de World Tour in Doha mogen toch in hun normale outfit spelen.

Er mag toch in bikini gespeeld worden in Doha.

Er mag toch in bikini gespeeld worden in Doha.

Dat meldt de internationale volleybalbond FIVB. „De bond van Qatar heeft bevestigd dat er geen restricties zijn voor de outfits van vrouwelijke spelers”, meldt de FIVB dinsdagavond.

Het feit dat ze niet in bikini mochten spelen, was voor het Duitse koppel Karla Borger/Julia Sude de reden volgende maand niet naar Doha af te reizen. Vier Oranje-duo’s gaan er wel naartoe. Onder anderen Madelein Meppelink en Sanne Keizer verklaarden er geen moeite mee te hebben te moeten spelen in een shirt en een broek tot op de knie.

Sanne Keizer en Madelein Meppelink (r)

Sanne Keizer en Madelein Meppelink (r)

„Wij zijn vooral heel blij dat we eindelijk weer een toernooi kunnen spelen”, verklaarde Meppelink. „De voorschriften zijn heel duidelijk, vooraf konden de speelsters daar hun mening over geven. Wij zien hier geen probleem in. Wij zijn te gast daar en dit zijn de culturele waarden in dat land.”

De FIVB had in eerste instantie onderzoek gedaan onder speelsters naar de bereidheid hun kleding aan te passen. De meesten hadden daar geen moeite mee. Hoewel er ook tegenstand was, besloot de FIVB daarop dat er voor het eerst een beachvolleybaltoernooi voor vrouwen zou zijn in het oliestaatje.

Karla Borger

Karla Borger

„De FIVB vindt dat beachvolleybal voor vrouwen moet worden beoordeeld op basis van prestaties en inspanningen, en niet op de kleding. Daarom moeten speelsters, als ze daarom vragen, in staat worden gesteld in hun normale outfit te spelen”, aldus de FIVB nu.

Vanwege de coronapandemie hebben de beachvolleybalsters al maandenlang geen toernooi gespeeld. Het laatste optreden van Meppelink en Keizer was in september, op het EK in Letland.