Sport/Darts
1174011842
Darts

Ook Noppert en Van Duijvenbode winnen

Grand Slam of Darts: Van Barneveld stunt, ook winst Van Gerwen

Raymond van Barneveld.

Raymond van Barneveld.

Gedurende acht maanden speelde Raymond van Barneveld geen enkele dartwedstrijd, maar bij zijn terugkeer verkeert hij direct in uitstekende vorm. Zaterdag klopte hij in de groepsfase van Grand Slam of Darts al Dave Chisnall en zondag ging Gerwyn Price eraan (5-4). Michael van Gerwen won zijn part met 5-1.

Raymond van Barneveld.

Raymond van Barneveld.

In een ware thriller hield Van Barneveld het hoofd koel op de meest spannende momenten. Hij won uiteindelijk, ondanks een 3-1 achterstand, met 5-4 van de wereldkampioen van 2021. Aan het uitbundige juichen van de doorgaans vrij rustige Nederlander was te zien dat hij maar wat blij was met zijn overwinning. Van Barneveld kwam in de wedstrijd uit op een gemiddelde van 100,88, terwijl Price tot gemiddeld 105,99 kwam.

Van Gerwen gaf tegen Luke Woodhouse de eerste leg nog weg, maar toonde zich daarna de betere tegen de 34-jarige Engelsman. De als derde geplaatste hoefde niet eens zijn beste niveau aan te tikken, al was zijn 112-finish voor de 4-1 er een van grote klasse.

Zeges Van Duijvenbode en Noppert

Er was nog meer Nederlands succes in de middagsessie. Danny Noppert ging met 5-2 langs Simon Whitlock. Dirk van Duijvenbode won met 5-3 van Rob Cross, ook een voormalig wereldkampioen.

De avondsessie begon minder sterk voor de Nederlandse enclave. Jermaine Wattimena ging met 5-0 onderuit tegen Jonny Clayton. Het betekende na negen wedstrijden de eerste nederlaag op deze editie van Grand Slam of Darts voor een Nederlandse darter. Van Gerwen zette de stand daarna na tien wedstrijden op 9-1 voor Oranje.