Sport/Tennis
1176086646
Tennis

Nederlander maakt toch niet rentree na rugblessure

Van Rijthoven geeft wildcard kwalificaties Cincinnati terug

Tim van Rijthoven

Tim van Rijthoven

Tim van Rijthoven heeft besloten de wildcard voor de kwalificaties van het masterstoernooi van Cincinnati terug te geven. De nummer 120 van de wereld wil nog voorzichtig zijn na zijn rugblessure van vorige maand.

Tim van Rijthoven

Tim van Rijthoven

Half juli kwam Van Rijthoven voor het laatst in actie op een challengertoernooi in Indianapolis, waar hij opgaf wegens rugpijn. Maandag werd duidelijk dat hij komend weekend op een wildcard zou deelnemen aan het kwalificatietoernooi in Cincinnati, maar dat evenement komt toch te vroeg.

De 25-jarige Van Rijthoven bereidt zich momenteel voor op de US Open, het laatste grandslamtoernooi van het jaar. Het toernooi begint op maandag 29 augustus. In aanloop naar de US Open is hij van plan deel te nemen in Winston-Salem.

Van de Zandschulp naar plek 25 op wereldranglijst

Botic van de Zandschulp heeft één plek winst geboekt op de wereldranglijst. De 26-jarige Nederlander staat weer op de 25e plaats. Afgelopen week haalde Van de Zandschulp de derde ronde op het Citi Open in Washington, waarin hij het moest afleggen tegen de Amerikaan Frances Tiafoe.

De tennisser schommelt op de mondiale ranglijst al weken rond de 25e plaats. Afgelopen maand stond Van de Zandschulp even op plek 24, zijn hoogste ranking tot nu toe. De Nederlander doet deze week mee aan het masterstoernooi van Montreal. Hij treft in de eerste ronde de Serviër Miomir Kecmanovic, de nummer 35 van de wereld.

Griekspoor ontbreekt

Tallon Griekspoor ontbreekt in Canada. Hij kampt met de naweeën van een coronabesmetting en meldde zich daarom af voor de kwalificaties in Montreal. Griekspoor, die vorige maand in Hamburg voor het laatst in actie kwam, zakte op de wereldranglijst van plek 44 naar 45.

Arantxa Rus klimt omhoog

Arantxa Rus boekte bij de vrouwen zeven plaatsen winst. De 31-jarige Westlandse schreef afgelopen week een ITF-toernooi op Gran Canaria op haar naam en klom naar de 77e positie op de mondiale ranglijst.