Sport/Tennis
1179654132
Tennis

Franse tennisster klapt uit school: ’Er was corona op Roland Garros, maar iedereen zweeg’

Alizé Cornet

Alizé Cornet

LONDEN - De Franse tennisster Alizé Cornet vertelde op een persconferentie op Wimbledon voor haar wedstrijd woensdag tegen Claire Liu dat er veel positieve coronabesmettingen waren op Roland Garros, maar dat de spelers er over zwegen.

Alizé Cornet

Alizé Cornet

Mario Cilic en Matteo Berrettini moesten zich afmelden voor Wimbledon na een positieve coronabesmetting. Volgens de Franse tennisster Alizé Cornet waren er tijdens Roland Garros ook besmettingen.

„Maar niemand sprak erover. In de kleedkamer heeft iedereen het gehad, maar niemand zei iets. Logisch. We zijn gevaccineerd en hebben anderhalf jaar in bubbels geleefd. Het is genoeg geweest. Corona maakt deel uit van het leven, ze mogen er soepeler mee omgaan. Er zijn spelers die last hebben van hun maag of griep hebben: gaan we daar nu ook een protocol voor maken? Ik hoop dat er nu verstandige beslissingen worden genomen.”

Om te vervolgen: „Krejcikova trok zich tijdens Roland Garros terug en zei dat ze corona had. Tja, de hele kleedkamer was ziek. We hadden enkele symptomen, zoals een irriterende keel, maar we speelden onze wedstrijden. Alles was in orde. Ja, er zullen speelsters zijn geweest die corona hadden, maar er was een stilzwijgende overeenkomst tussen ons. We gingen geen test doen om daarna in de problemen te komen! Ik zag ook meisjes plotseling maskers dragen, misschien omdat ze het wisten en niet wilden doorgeven.”

Bron: Het Nieuwsblad

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop