Sport/Autosport
1180637568
Autosport

Max Verstappen rijdt rond als James Bond

De gepimpte RB15.

De gepimpte RB15.

Max Verstappen stapt komend weekeinde in een bijzondere bolide. Tijdens de Grand Prix van Groot-Brittannië zal hij rondrijden in een gepimpte RB15. Zijn wagen is voorzien van het iconische 007-logo.

De gepimpte RB15.

De gepimpte RB15.

Ook wordt bij de RB15 van Verstappen het kenteken van Aston Martin DB5 uit de James Bond-film Goldfinger uit 1964 aangebracht.Ook Verstappens teamgenoot Pierre Gasly neemt plaats in een James Bond-versie van de RB15. Zijn kenteken refereert aan de Aston Martin V8 uit The Living Daylights uit 1987.

Het Aston Martin Red Bull Racing Team brengt op deze manier tijdens de 1007e Formule 1-race op ludieke wijze een ode aan James Bond. „We zijn trots op de link met James Bond”, reageerde Andy Palmer, de CEO van Aston Martin. „We kijken uit naar komend weekeinde om het langdurige partnership tijdens de 1007e race te vieren.”

Verstappen is met een goed gevoel richting Engeland afgereisd. De 21-jarige Limburger doorbrak bij de laatste Grand Prix van Oostenrijk de hegemonie van het Mercedes van Lewis Hamilton (zes overwinningen) en Valtteri Bottas (twee zeges). Met een indrukwekkende optreden op het circuit van Spielberg bezorgde hij zijn team Red Bull zo de eerste triomf van het seizoen.

In een nieuwe aflevering van de Formule 1 Opwarmonde blikt onze verslaggever Erik van Haren met coureur Renger van der Zande vooruit op de Grand Prix van Groot-Brittannië.

Bekijk ook de uitslagen en de tussenstand in de strijd om de wereldtitel in de Formule 1.