Sport/Voetbal
1180869417
Voetbal

FC Cincinnati presenteert Siem de Jong

Siem de Jong

Siem de Jong

Siem de Jong verlaat Ajax en stapt per direct over naar FC Cincinnati, dat uitkomt in de Amerikaanse profcompetitie MLS. Telesport meldde eerder al dat De Jong in beeld was bij de Amerikanen, de club heeft de komst van de middenvelder nu officieel bevestigd.

Siem de Jong

Siem de Jong

De Jong komt bij een club waar het onrustig is. Enkele dagen geleden stapte trainer Ron Jans op nadat hij was beschuldigd van racisme.

Na Jürgen Locadia en Maikel van der Werff is De Jong, die dit seizoen bij Ajax niet veel aan spelen toe kwam, de derde Nederlandse voetballer bij FC Cincinnati. Directeur van de Amerikaanse club is ook een Nederlander, Gerard Nijkamp.

„Cincinnati heeft mij duidelijk gemaakt wat het de komende jaren van plan is en dat sprak me aan”, zo lichtte De Jong zijn overstap toe. „De club wil groeien en ik wil daar graag aan bijdragen. Ik hoop dat we er met z’n allen iets moois van kunnen maken.”

Nijkamp noemde De Jong een bijzonder intelligente speler met grote vaardigheden. „Hij kan absoluut iets toevoegen aan onze tactiek. Siem is een leider, binnen en buiten het veld en heeft zichzelf in meerdere grote competities bewezen.”

De Jong speelde tussen 2007 en 2014 bij Ajax en maakte meerdere kampioenschappen mee. Daarna vertrok hij naar Newcastle United in de Premier League. In het seizoen 2016-2017 speelde hij bij PSV, om vervolgens terug te keren naar Ajax. Het vorige seizoen werd De Jong uitgeleend aan Sydney FC.